Hoppa till innehåll

Bland det bästa som hänt…

december 13, 2018

—är att det tydligen finns en gemensam plattform för diskussion om läkemedelsanvändning vad gäller förskrivare och utlämnare! Varför vet vi inte mer?

Mikael Hoffmann, chef för NEPI – Stiftelsen Nätverk för läkemedelsepidemiologibloggar i Läkemedelsvärlden (eller heter det numer lakemedelsvarlden.se?) om ROAr, ett samarbete mellan Svenska Läkaresällskapet, Sveriges läkarförbund, Sveriges farmaceuter samt Vårdförbundet med fokus på just läkemedelsanvändning av patienter (min tolkning).

Jag ser enorm potential! Fantastisk samverkan! Men varför avslutas inlägget med:

Du har kanske inte hört så mycket av oss? Det är inte heller meningen. Vi vill märkas genom faktisk förändring och i första hand synas genom våra organisationer.

Varför tar man inte ansvaret (vilket naturligtvis också ska lastas de involverade organisationerna, varav en jag är medlem i!) för aktuella frågeställningar och skaffar sig mandatet att verka genom att synas? Om nu farmaceuter och läkare exempelvis i princip är eniga om att generisk förskrivning skulle förbättra användningen av läkemedel – varför ryter man inte? Varför anamma Wallenbergarnas (släktens inte maträttem) sentens istället för att revolutionera debatten?

Min uppmaning till NEPI och de involverade professionella organisationerna blir följaktligen – ryt, RYT, RYT! I min naiva övertygelse gäller intentionerna och övervägandet den absoluta majoriteten av involverad, legitimerad personal – så RYT!

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: