Hoppa till innehåll

Mindre än en månad kvar!

oktober 5, 2016

Den 5 november är första dagen då brittiska homeopater i sin marknadsföring måste vara ärliga! Alla påståenden om att homeopater eller homeopati kan behandla medicinska tillstånd måste då backas upp av acceptabel evidens. En evidens som hittills inte har nått upp till nödvändig nivå trots samarbete med Society of Homeopaths i att ta fram underlaget.

Om mindre än en månad blir all marknadsföring (inklusive web och sociala medier) där homeopater ”make either direct or implied claims to treat medical conditions” föremål för sanktioner i Storbritannien om inte ny och adekvat evidens samtidigt presenteras. Detta har Committee of Advertising Practice meddelat via brev till landets homeopater.

Eftersom det nuvarande bevisläget för att homeopati kan behandla något medicinskt tillstånd helt har förkastats bör det dröja länge innan reklamen återkommer. Kanske kan man hoppas på att studierna nu blir bättre med protokoll som faktiskt möjliggör prövning av effekt och säkerhet, att adekvata kontroller finns och att jämförelser görs mot den brittiska good medical practice som gäller för legitimerade läkare.

När får vi se motsvarande beslut från konsumentskyddsorganisationerna i Sverige?

Annonser

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: