Hoppa till innehåll

Nytt år – nytt vaccin

oktober 17, 2012

Så är årets influensavaccinsäsong här, och efter Pandemrix-affären finns en del skillnader i mediernas rapportering. Till exempel redovisas det finska läkemedelsverkets ställningstagande att Fluarix-vaccinet endast ska tas av personer över 65 år tämligen försiktigt. Till och med Aftonbladet är noga med att lyfta fram forskarnas kommentarer om ”preliminära resultat” och ”val som inte baseras på vetenskaplig värdering”. I Sverige har Läkemedelsverket inte begränsat rekommendationerna om att Fluarix bör tas av personer över 65 år och särskilda riskgrupper, utan man inväntar EMAs vetenskapliga värdering som ska komma den närmaste tiden. Hur har detta agerande mottagits i internets kommentarsfält?

Jo det tycks som om ”antivax”-åsikterna i högsta grad lever! Läkemedelsverket är ju avgiftsfinansierat och därför korrupt. Vaccin ger cancer och är aldrig testade innan användning. Att genomgå infektioner stärker immunförsvaret medan vaccin förstör detsamma. Vaccin är livsfarliga eftersom de innehåller gifter som kvicksilver och formaldehyd. Rätt kost är effektivare än vaccin.

Det som är fascinerande i alla dessa kommentarer är inte att de är bristfälligt underbyggda, det är att de ofta fälls av personer som antyder att de är fullt friska och därför aktivt väljer bort vaccinering! Så vitt jag vet finns inget europeiskt land där myndigheterna rekommenderar influensavaccinering till fullt friska – det behövs inget aktivt val. Det aktiva valet är att gå och vaccinera sig mot influensa, och de som rekommenderas att göra detta val är personer över 65 år och särskilda riskgrupper. 

Det är också fascinerande att se dessa kommentatorers övertygelse om att deras åsikter är till det bättre för folkhälsan, men att folkhälsoperspektivet från Läkemedelsverk, Smittskyddsinstitut och Socialstyrelse är baserat på industriell girighet och korruption… Cirkelträning någon?

Annonser

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s